Informaţii pentru parinţi

www.anph.ro – Direcţia Generală pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap

www.edu.ro – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului

www.mmuncii.ro – Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale

Producători de dispozitive medicale ortopedice, proteze, orteze, fotolii rulante, etc :

www.motivation.ro- Fundaţia Motivation România ( este şi producator de fotolii rulante)

www.ortopedica.ro – ORTOPEDICS

www.ark.ro – SC. Adaptare, Recuperare, Kinetoterapie SRL

www.ortoprofil.ro –ORTOPROFIL

Site-uri pentru copii :

www.casaretro.ro- magazin cu jucării şi jocuri, produse pentru creaţie şi educaţie

www.ghicitori.tk – o colectie vasta de ghicitori grupate pe diverse categorii în functie de tematica: “lucruri din casa”, “hai la scoala”, ” în bucatarie” si altele.

www.clopotel.ro – informatii variate si utile pentru elevi: referate, jocuri, glume, carti, forumuri, activitati de timp liber, dictionare etc.

www.lumea-copiilor.ro – idei si teme pentru petrecerea în maniera educativa a timpului liber de catre copii. Contine jocuri, integrame, concursuri, exercitii de perspicacitate etc.

www.magicland.ro – informatii utile pentru petrecerea timpului liber, cât si pentru dezvoltarea cognitiva si sociala: adrese utile pentru subiecte ca matematica, istoria, muzica etc., glume, teme de istorie, geografie, curiozitati despre animale, astronomie, natura, inventii, jucarii si multe altele.

www.e-referate.ro si www.ereferate.ro – referate compuse pe o gama larga de teme: geografie, istorie, engleza, economie, drept, psihologie, informatica etc

Site-uri pentru parinti :

www.parinti.com – ofera toate informatiile necesare tuturor care sunt, îsi doresc sau vor deveni parinti: sfaturi utile pentru perioada sarcinii legate de alimentatie, miscare, managementul emotional tranzitoriu, alegerea numelui; sectiuni destinate copiilor: jocuri, glume, cântece si poezii; oferte institutii de educatie etc.

www.desprecopii.com –informatii utile legate de criteriile de dezvoltare a copiilor de la conceptie pâna la depasirea copilariei, forum, stiri, sfaturi medicale etc.

www.copilul.ro – informatii cu valoare de compendiu a cresterii copilului: ghid medical, legislatia familiei, sfaturi etc.

Site-uri cu tematică educaţională specială :

ADHD (în limba româna)

www.copilul.ro/a_9_500_ADHD__Attention_Deficit_Hyperactivity_Disorder__.html – defineste

caracteristicile tulburarii de hiperactivitate si deficit de atentie

ADHD (în limba engleza)

www.adhd.com – date generale cu privire la aparitia, simptomatologia si manifestarea ADHD;

Informatii referitoare la metode de suport si tratament.

www.help4adhd.org – informatii generale despre ADHD, diagnostic si tratament, statistici referitoare la frecventa aparitiei ADHD (raportat la vârsta si sexul celor diagnosticati cu ADHD); se pot formula întrebari si vizualiza raspunsurile la cele mai frecvente întrebari referitoare la sindrom.

www.add-adhd.org – se prezinta diferentele dintre ADHD si ADD atât în simptomatologie cât si în manifestare; apar informatii despre site-uri si carti de specialitate.

Autism (în limba română)

www.autism.ro – informaţii despre copiii cu autism, diagnoză, activităţi specifice, problemele părinţilor etc.

http://www.pentruvoi.ro/proiecte/proiecte_tranzitia.htm – informaţii despre tehnicile de intervenţie şi caracteristicile autismului şi a Sindromului Aspberger.

www.autism-children.com – informaţii utile pentru diagnosticarea copiilor cu autism şi tulburări de dezvoltare.

www.autismromania.ro – date generale statistice privitoare la frecvenţa autismului în România şi două chestionare care evaluează modul în care sunt monitorizate şi tratate cazurile de autism diagnosticate.

Autism (în limba engleză)

www.autism.net.au – strategii de intervenţie pentru autism şi sindromul Aspberger, PDD, PDD, NOS şi o descriere sub aspect neurologic, funcţional, psihologic, social.

www.autism-society.org – informaţii şi resurse despre autism.

www.autism.org – informaţii foarte complexe pentru părinţi, profesionişti legat de etiologia, tratarea tulburărilor din spectrul autist; prezentarea unor studii de caz.

www.autism.com – oferă multe legături la alte pagini care au ca temă intervenţia in tulburările din spectrul autist

www.feat.org- organizaţie non-profit a părinţilor, educatorilor copiilor cu autism care are ca scop şcolarizarea adecvată a acestor copii

www.nas.org.uk – informaţii despre autism şi Sindromul Asperger, respectiv oferă idei de servicii pentru persoanele cu aceste tulburări.

rsaffran.tripod.com – site foarte complex care oferă legături informaţionale cu alte pagini de cercetare, tratare şi diagnosticare a autismului, Sindromului Asperger, PDD şi alte tulburări din spectrul autist.

www.autism.net - oferă oportunităţi de trening profesional pentru suportul social al persoanelor cu autism şi alte tulburări din această gamă.

www.nimh.nih.gov – resurse pentru domeniul educaţiei speciale şi prezintă cercetări ale autismului sub aspect cognitiv, comportamental şi neurologic.

autismcoalition.org – rapoarte ale organizaţiilor care studiază autismul

www.informationaboutautism.com/treatment/autism-education.shtml – noutăţi, articole, cercetări, aplicaţii forumuri despre tematica autismului şi a sindromului Asperger

Sindromul Down

www.nads.org – informaţii pentru consilierea părinţilor copiilor cu Sindromul Down

www.ndss.org – noutăţi, programe, educaţie pentru copiii cu Sindromul Down

www.downs-syndrome.org.uk – pagina Asociaţiei Britanice a persoanelor cu Sindrom Down; oferă informaţii generale despre sindromul Down, experienţe şi trăiri ale părinţilor copiilor cu Down, site-uri legate de sindrom, traininguri organizate pe această temă cu perioada şi locaţia de desfăşurare

Informaţii de utilitate generală în educaţia specială

www.nasen.org.uk – Agenţia Naţională Britanică pentru Educaţia Specială

www.ican.org.uk – oferă informaţii despre educarea copiilor cu dificultăţi de vorbire şi tulburări de limbaj

www.bda-dyslexia.org.uk – pagina Asociaţiei Naţionale Britanice a Dislexiei

www.rnib.org.uk – pagina Asociaţiei Naţionale Britanice a Nevăzătorilor

www.rnid.org.uk – pagina Asociaţiei Britanice a Persoanelor cu Deficienţe Auditive

www.becta.org.uk – Agenţia Britanică de Comunicare şi Tehnologie Educaţională care sprijină educaţia tehnologiei informaţiei

www.inclusive.co.uk – oferă informaţii pentru instruirea copiilor cu nevoi educative speciale, cu dificultăţi de învăţare, dislexie şi alte tulburări; sunt prezentate produse interesante, site-uri utile precum şi cursuri şi alte evenimente organizate în U.K. pentru a sprijini părinţii, cadrele şcolare şi alte persoane implicate în viaţa acestor copii

www.semerc.com – oferă resurse ICT pentru individualizate pentru fiecare vârstă de dezvoltare şi pentru fiecare tip de handicap; se oferă posibilitatea participării la traininguri, fiind uşor de vizualizat tematicile, perioadele şi locaţiile de desfăşurare a acestor cursuri

www.sherston.com – oferă softuri educaţionale urmărind suport educaţional în însuşirea curriculumului

www.scope.org.uk – pagina Organizaţiei persoanelor cu dizabilităţi din Anglia- oferă exprienţe şi informaţii despre viaţa, educaţia, munca persoanelor cu dizabilităţi; se oferă informaţii despre instituţii, publicaţii legate de persoanele cu nevoi educative speciale, materiale didactice, pictograme, instruire în folosirea alternativelor de comunicare, etc.

www.mape.org.uk – oferă materiale didactice pentru ciclul primar din educaţia specială. Aceste materiale sunt descărcabile şi executabile de către oricine are acces la internet.

www.LTScotland.com – pagină scoţiană care oferă materiale didactice în format electronic (pictograme, cărţi, planşe) şi informaţii curriculare pentru şcoala primară şi generală.

www.speechfun.com – prezintă pictograme şi exerciţii pe bază de pictograme utilizate în dezvoltarea limbajului prin tehnica schimbului de imagini. Aceste materiale se pot descărca gratuit.

www.home-schooling-resources.net – oferă gratuit resurse educaţionale ce sprijină educaţia la domiciliu: planuri de lecţie, materiale didactice, fişe de evaluare etc.

seriweb.com - o colecţie de date care e realizată pentru a înlesni căutarea de informaţii din domeniul educaţiei speciale dintr-o gamă largă de tematici.